tirsdag den 4. oktober 2011

Untitled Landscape 5, NOVEMBER 12, 2009 - MARCH 30, 2010 - Ecoarttech (Cary Pebbermint and Christine Nadir)

Kugler af lys forstyrrer information og billede på whitney.org ved solnedgang og solopgang. Antallet af besøgende på hjemmesiden siden sidste solnedgang (ved solopgang) eller sidste solopgang (ved solnedgang) bestemmer kuglernes størrelse og fart. Et stort antal besøgende resulterer i større kugler, der bevæger sig langsommere, end hvis antallet af besøgende har været lavere.

Cary Pebbermint og Leila Nadir etablerede Ecoarttech i 2005 for at udforske interaktionen mellem miljø, teknologi og medier og har siden arbejdet på en række projekter.

Værket Untitled Landscape 5 tillader fænomener fra den fysiske materielle verden at forstyrre det virtuelle rum og dermed også den isolerede brugers oplevelse af dette rum. Værket udforsker interaktion mellem 4 aktører. Den fysiske virkelighed, den virtuelle verden, bruger og kunstner. Således påvirker alle parter skabelsesprocessen.

Untitled Landscape 5 synliggør andre brugere af whitney.org, og således bliver oplevelsen af det virtuelle landskab mindre isoleret. Man er som bruger en del af en gruppe, der samlet er med til at forme det virtuelle landskab. Der er mange kanaler paa nettet, som formidler om naturlige fænomener - det er deres eksistensgrundlag, og de er konstrueret med det formål at fortælle om begivenheder og fænomener i verden. På Whitney.org overtager den fysiske verden den virtuelle i en kort periode.

Untitled Landscape 5 er et meget komplekst og spændende værk, fordi det blander fænomener, der normalt er adskildte eller usynlige. Værket kan ses på Ecoarttech’s hjemmeside http://www.ecoarttech.net/ul5.html
Anmeldelse af Wim Vanhedens: ”What is on your mind?”

Wim Vanheden har kreeret et interaktiv internetkunstværk, der fanger beskueren i et kontrolleret men fragmenteret univers. Den anonyme beskuer interagerer med værket og via denne interaktion bevirker det visuelle: Man skriver et ord, og Vanhedens værk søger internettet i ”realtime” for derefter at fremvise manipuleret dele at det visuelle søgeresultat samt fragmenteret lyd dele.

Beskueren ser sig selv idet han bestemmer teamet af det visuelle i en uendelighed, dette medfører at værket fremstår både intimt og personligt. Desuden kan man se andres søgeresultat, netop dette fremmer en voyeuristisk opfattelse til det visuelle, hvor man kan se ind i andres personlige oplevelser af værket.

Wim Vanheden er en Belgisk kunstner der søger inspiration i internettet, og med dette værk afdækker han både de lyse sider af internet brug men også de mørkere.

Se værket på: http://www.wimvanhenden.be/