tirsdag den 4. oktober 2011

Anmeldelse af Wim Vanhedens: ”What is on your mind?”

Wim Vanheden har kreeret et interaktiv internetkunstværk, der fanger beskueren i et kontrolleret men fragmenteret univers. Den anonyme beskuer interagerer med værket og via denne interaktion bevirker det visuelle: Man skriver et ord, og Vanhedens værk søger internettet i ”realtime” for derefter at fremvise manipuleret dele at det visuelle søgeresultat samt fragmenteret lyd dele.

Beskueren ser sig selv idet han bestemmer teamet af det visuelle i en uendelighed, dette medfører at værket fremstår både intimt og personligt. Desuden kan man se andres søgeresultat, netop dette fremmer en voyeuristisk opfattelse til det visuelle, hvor man kan se ind i andres personlige oplevelser af værket.

Wim Vanheden er en Belgisk kunstner der søger inspiration i internettet, og med dette værk afdækker han både de lyse sider af internet brug men også de mørkere.

Se værket på: http://www.wimvanhenden.be/









5 kommentarer:

  1. Linket til værket virker desværre ikke...

    SvarSlet
  2. Hej Jane. Tak for dit indlæg. Vanhedens værk benytter sig af generative elementer fra nettet. Jeg kommer til at tænke på et andet tidligt netkunst værk, som jeg desværre ikke kan huske titlen på. Her kunne man skrive en eller flere webadresse ind i et søgefelt og derefter ville ville hjemmesiden generere sig ud fra visuelle og tekstlige elementer fra de indskrevne adresser. I modsætning til Vanhedens værk har man her en større kontrol over det indhold der genereres. Vanhedens værk er mere ubehageligt fordi det ikke sortere ubehagelige billeder fra. Jeg efterlades med et missing link på hjemmesiden. Måske du kan hjælpe mig. Hvad er værket og hvad er dokumentation af værket? Jeg synes de to blander sig lidt sammen. Jeg kan heller ikke helt forstå om ordene har været projiceret op på husmurer, som baggrundsbillederne indikerer. Ved du det? Og kunne man så skrive ord på nettet og senere se dem på muren. I så fald er der kunne man jo godt forestille sig at værket kunne udstilles hvor som helst. Også udenpå Nikolaj.

    SvarSlet
  3. Værket der har ordene projiceret op på husmuren er et andet værk der hedder"We Are The World". dette værk er der også link til på hjemmesiden.
    Ja det kræver lidt tid for at forstå hjemmesiden og hvad er værket og hvad er dokumentation af værket, men det er nok fordi han vælger at blande flerer værker sammen, samtidig med han forklarer baggrunden for sit arbejde.

    SvarSlet
  4. Søren Peter... linket virker fint på min computer, så jeg ved ikke hvorfor du har problemer, måske prøv en anden browser! bruger du firefox? Ellers må du copy paste.Håber du får det til at virke...

    SvarSlet
  5. @Jane: Tak. Ja, han har valgt en lidt blandet strategi. Hvordan synes du det fungerer?

    SvarSlet