fredag den 7. oktober 2011

4. undervisningsgang

Hvad er en netkurator og hvad vil det sige at udstille i et virtuelt rum? Vi vil diskutere en ny kuratorisk praksis der er opstået med de nye medier, og hvad det kræver at forholde sig til virtuelle rum som udstillingsrum.

Kl. 9:
Godmorgen. Diskussion om de læste tekster. Kort gennemgang af udstillingen Virtual Moves i SL /Statens Museum for Kunst (2008) og om Sachiko Hayashi.

Kl. 10:
Guidet tour rundt i mediekunstneren Sachiko Hayashi (alias Goodwind Seiling) i Second Life. Hun vil vise os sit værk N00sphere Playground i en ny opsætning på den japanske festival Jazz and Arts.


Kl. 11:
Status på udstillingsprojekterne.Hvem har fundet sammen i en gruppe, hvem savner samarbejdspartnere, organisering af den store gruppe. Der er mulighed for at arbejde videre i grupper. Hvis den store gruppe endnu ikke har mødtes med Hilde, kan I gøre jer nogle tanker om hvad I vil arbejde med til eksamen.


Links

N00sphere
Playground i SL (kræver at I har en avatar i SL)
Læs om Sachiko
Hayashis artist recidency i SL
Sachiko Hayashis avatar Goodwind Seilings blog

Blog til udstillingen Virtual
Moves (N00sphere Playground blev udstillet første gang her)

Litteratur
Schleiner,
Anne-Marie (2003).Fluidities and Oppositions among Curators, Filter Feeders, and Future Artists. Webartikel. .

Krysa, Joasia (2008), ‘Distributed Curating and Immateriality’, in Christiane Paul
(ed.),
New Media in the White Cube and Beyond. Curatorial Models for Digital Art, Berkeley: University California Press.

Paul,
Christiane (2007).The Myth of Immateriality: Presenting and Preserving New Media. I Oliver Grau (red.), Mediaarthistories: 251-274. MIT Press, Cambridge. (Skannet tekst).

1 kommentar:

  1. Rettelse:

    Jeg har skrevet at Sachiko Hayashi havde et studio i SL, men det er et artist recidency. Jeg har fjernet linket, for hun hr en kunstner boende der nu, som vi ikke vil forstyrre!

    SvarSlet