torsdag den 27. oktober 2011
Spændende workshop på Caki
Forsker seminar på IKK - 9-11 nov.
Projekter
Gruppe 2: Sofie (Gamification -offentligt rum)
Gruppe 3: Mille (Visuel Poesi)
Gruppe 4: Elsa, Elin, Marie, Amy, Mert, Mette Amalie, Søren (3D mapping)
Gruppe 5: Lone
Gruppe 6: Jane (Bloggere)
Gruppe 7: Sara, Rasmus (Filminterview -Spaceinvaders)
Gruppe 8: Hildur (Video interaktivitet)
Gruppe 9: Christoffer
onsdag den 26. oktober 2011
Programændring for 5. undervisningsgang
Kl. 9.00:
Velkommen. Dagens program.
Kl. 9.15
Status på jeres projekter.
Hvad er en projektbeskrivelse? Eksempler.
Kl. 9.30:
Digital kunst, netkunst, net.art, virtuel kunst, machinima, glitch, softwarekunst... Hvad er forskellen?
En gennemgang/diskussion af forskellige kunstarter og deres teknologiske tilhørsforhold, samt teoretiske positioner i feltet.
Hvis der bliver tid kan vi også gennemgå forskellige udstillingstyper indenfor det digitale felt.
Kl. 10.30:
Pause
Kl. 10.45:
Gæsteoplæg v. Kaja Jacobsen, projektleder på kommunikationsvirksomheden Bysted
Indhold: Præsentation af forskellige teknologier, hvad de er god til i museums- og kultursammenhæng, samt hvilke målgrupper de appellerer til.
- Mobile apps (augmented reality, skattejagt, spil)
- Tablets
- QR (hjemmesideinfo, visitkort, info)
- Nettet (hjemmesider, sociale medier, lag på hjemmesider)
- Touchscreens
Spørgsmål (fra jer til Kaja)
Kl. 11.45:
Næste undervisningsgang
Kl. 12.00:
Tak for i dag!
Trebor Scholz tekst
mandag den 24. oktober 2011
5. undervisningsgang
Jeg håber I har nydt ferien!
5. undervisningsgang handler om brugerne og anvendelsen af sociale og interaktive teknologier.
Dagens program:
Kl. 9.00:
Gæsteoplæg v. Kaja Jacobsen, projektleder på kommunikationsvirksomheden Bysted
Indhold: Præsentation af forskellige teknologier, hvad de er god til i museums- og kultursammenhæng, samt hvilke målgrupper de appellerer til.
- Mobile apps (augmented reality, skattejagt, spil)
- Tablets
- QR (hjemmesideinfo, visitkort, info)
- Nettet (hjemmesider, sociale medier, lag på hjemmesider)
- Touchscreens
Spørgsmål (fra jer til Kaja)
Kl.10:
Pause
Kl. 10.15:
Diskussion
Kl. 11.00:
Pause
Kl. 11.15:
Digital kunst, netkunst, net.art, virtuel kunst, machinima, glitch, softwarekunst... Hvad er forskellen?
En gennemgang/diskussion af forskellige kunstarter og deres teknologiske tilhørsforhold.
Kl. 11.45:
Næste undervisningsgang
Kl. 12.00:
Tak for i dag!
Litteratur
Schultz, Pit(2005), ”The Produceras Power User”. I Joasia Krysa & Geoff Cox (red.), DataBrowser03. Curating Immateriality: The Work of the Curator In the Age of Network Systems: 111-126. Autonomedia, NewYork
Scholz, Trebor (2006): "The Participatory Challenge". I Krysa, Joasia (red.), DATA Browser 3. Curating Immateriality: The Work of the Curator in the Age of Network Systems: 195-213. Autonomedia, Brooklyn/NewYork. <http://www.kurator.org/publications/curating-immateriality>
Simon, Nina (2010): The participatory museum. Netbaseret bog: <http://www.participatorymuseum.org>. Vælg selv et kapitel som I vil læse til denne gang.
tirsdag den 11. oktober 2011
Søg digital pulje i kulturarvstyrelsen
http://www.kulturarv.dk/kommune-turisme/puljer/digital-pulje
fredag den 7. oktober 2011
Introducing a little about myself
(sorry a little outdated)
Some of my videos can be found here: www.vimeo.com/sachiko/videos
4. undervisningsgang
Kl. 9:
Godmorgen. Diskussion om de læste tekster. Kort gennemgang af udstillingen Virtual Moves i SL /Statens Museum for Kunst (2008) og om Sachiko Hayashi.
Kl. 10:
Guidet tour rundt i mediekunstneren Sachiko Hayashi (alias Goodwind Seiling) i Second Life. Hun vil vise os sit værk N00sphere Playground i en ny opsætning på den japanske festival Jazz and Arts.
Kl. 11:
Status på udstillingsprojekterne.Hvem har fundet sammen i en gruppe, hvem savner samarbejdspartnere, organisering af den store gruppe. Der er mulighed for at arbejde videre i grupper. Hvis den store gruppe endnu ikke har mødtes med Hilde, kan I gøre jer nogle tanker om hvad I vil arbejde med til eksamen.
Links
N00sphere Playground i SL (kræver at I har en avatar i SL)
Læs om Sachiko Hayashis artist recidency i SL
Sachiko Hayashis avatar Goodwind Seilings blog
Blog til udstillingen Virtual Moves (N00sphere Playground blev udstillet første gang her)Litteratur
Schleiner, Anne-Marie (2003). ”Fluidities and Oppositions among Curators, Filter Feeders, and Future Artists”. Webartikel.
Krysa, Joasia (2008), ‘Distributed Curating and Immateriality’, in Christiane Paul (ed.), New Media in the White Cube and Beyond. Curatorial Models for Digital Art, Berkeley: University California Press.
Paul, Christiane (2007). “The Myth of Immateriality: Presenting and Preserving New Media”. I Oliver Grau (red.), Mediaarthistories: 251-274. MIT Press, Cambridge. (Skannet tekst).
torsdag den 6. oktober 2011
KØS Kunstjagt
Udstillingen Walk this way på KØS (Museum for kunst i det offentlige rum) i Køge har fået et ekstra lag af formidling i form af en app til iPhone.
App’en som er udviklet til de ældste skoleelever fungerer som en skattejagt på tværs af det fysiske og virtuelle rum. Eleverne bliver ledt til posterne via telefonens gps-system, og når de står foran et værk får de stillet en udfordring som skal løses inden de kan blive ledt videre til næste post. I udfordringerne er der fokus på den sanselige oplevelse af værkerne og det rum som kunsten skaber om sig selv.
Når en udfordring er blevet løst uploades svaret til app’en, og giver samtidigt brugerne adgang til andre brugeres besvarelser og tolkninger af det pågældende værk. App’en tilfører dermed et socialt element til kunstformidlingen, og brugerne bliver inspireret til at tænke kreativt.
Gennem interaktion med værkerne og rummet omkring dem opfordres publikum til at tænke over kunst i det offentlige rum på nye måder. Som en del af udstillingen kan publikum desuden trække en Pink Army miniaturefigur i en automat og sætte denne op et sted på udstillingsruten, hvor de føler den passer ind. På den måde er publikum med til at skabe og kuratere en del af udstillingen, og de kan give deres synspunkt på, hvordan street art kan bidrage til bybilledet.
KØS Kunstjagt er et rigtig godt eksempel på spændende, interaktiv og brugervenlig kunstformidling. Brugen af mobilens indbyggede gps-system som grundlag for app’en er på en gang simpelt, logisk og genialt netop til en genre som street art. Det er ikke svært at forestille sig denne form for formidling vinde indpas i takt med det stigende antal af smartphonebrugere.
http://www.koes.dk/#/305863/
Aarhus By Light
Man kan diskuterer om Aarhus By Light kan kaldes for en dissideret udstilling, men uanset hvad fortjener projektet i hvert fald omtale. Selvom det efterhånden er mere end tre år siden at projektet kørte hen over facaden på Aarhus Musikhus i de kolde vinteraftener, husker mange århusianere, inklusiv mig selv, tilbage på dette med et smil på læben.
Aarhus By Light var et led i en humanistisk forskningscase og blev til igennem et samarbejde mellem Musikhuset Århus, Martin Professional, Wall of Pixels, The Animation Workshop og CAVI.
Ved hjælp af sensorer blev de forbigåendes silhuetter projiceret op på 180 m2 LED skærme som indkapslede Musikhuset. Udover sit eget skyggebillede kunne man se forskellige lysende digitale væsener på skærmen, som det var muligt at interagere med. Skaberne af projektet havde udstyret disse væsner med sociale kompetencer, så de netop gerne ville ”lege” med de besøgene silhuetter.
Aarhus By Light var en utrolig sjov og spændende ”udstilling” at besøge, og henvendte sig til besøgende af alle aldre. Projektet var perfekt på Musikhusets facade i de kolde vintermåneder, men det var nødvendigt at det var helt mørkt, for at det kunne fungerer. Sensorerne blev desværre ofte forvirret ved hurtige bevægelser som fx biler eller cyklister der kørte forbi, så det fungerede bedst sent på aftenen hvor trafikken ikke var så heftig.
Aarhus By Light er helt klart et projekt som kan flyttes til andre byer, så måske vi kan håbe på et Copenhagen By Light inden for den nærmeste fremtid.
Læs mere om Aarhus By Light og se en video af projektet på: http://aarhusbylight.dk/
tirsdag den 4. oktober 2011
Untitled Landscape 5, NOVEMBER 12, 2009 - MARCH 30, 2010 - Ecoarttech (Cary Pebbermint and Christine Nadir)
Cary Pebbermint og Leila Nadir etablerede Ecoarttech i 2005 for at udforske interaktionen mellem miljø, teknologi og medier og har siden arbejdet på en række projekter.
Værket Untitled Landscape 5 tillader fænomener fra den fysiske materielle verden at forstyrre det virtuelle rum og dermed også den isolerede brugers oplevelse af dette rum. Værket udforsker interaktion mellem 4 aktører. Den fysiske virkelighed, den virtuelle verden, bruger og kunstner. Således påvirker alle parter skabelsesprocessen.
Untitled Landscape 5 synliggør andre brugere af whitney.org, og således bliver oplevelsen af det virtuelle landskab mindre isoleret. Man er som bruger en del af en gruppe, der samlet er med til at forme det virtuelle landskab. Der er mange kanaler paa nettet, som formidler om naturlige fænomener - det er deres eksistensgrundlag, og de er konstrueret med det formål at fortælle om begivenheder og fænomener i verden. På Whitney.org overtager den fysiske verden den virtuelle i en kort periode.
Untitled Landscape 5 er et meget komplekst og spændende værk, fordi det blander fænomener, der normalt er adskildte eller usynlige. Værket kan ses på Ecoarttech’s hjemmeside http://www.ecoarttech.net/ul5.html
Wim Vanheden har kreeret et interaktiv internetkunstværk, der fanger beskueren i et kontrolleret men fragmenteret univers. Den anonyme beskuer interagerer med værket og via denne interaktion bevirker det visuelle: Man skriver et ord, og Vanhedens værk søger internettet i ”realtime” for derefter at fremvise manipuleret dele at det visuelle søgeresultat samt fragmenteret lyd dele.
Beskueren ser sig selv idet han bestemmer teamet af det visuelle i en uendelighed, dette medfører at værket fremstår både intimt og personligt. Desuden kan man se andres søgeresultat, netop dette fremmer en voyeuristisk opfattelse til det visuelle, hvor man kan se ind i andres personlige oplevelser af værket.
Wim Vanheden er en Belgisk kunstner der søger inspiration i internettet, og med dette værk afdækker han både de lyse sider af internet brug men også de mørkere.
Se værket på: http://www.wimvanhenden.be/mandag den 3. oktober 2011
3. undervisningsgang
Jeg har talt med Hilde Østergård fra Kunsthallen Nikolaj i dag. Hun glæder sig meget til at møde jer!
Vi starter dagen kl. 9.00. Husk kamera eller mobil!
9.00:
Kaffe i tårnrummet : )
Rundvisning (front & backstage).
Kunsthallen Nikolajs udstillingsrammer, kuraterings- og formidlingsstrategier.
Aktuelle projekter i fremtiden som jeres udstillings-/formidlingsprojekter kan koble sig på.
10-10.30:
Pause. Frisk luft. Kaffe i nærområdet.
10.30-12
Workshop 4 i tårnrummet.
Vi taler videre om jeres udstillingsidéer, om udstillingsarkitektur, udstillingsrammer, udstillingsstrategier, muligheder/begrænsninger i de fysiske rammer på Nikolaj.